סנדוויצ’ים מופלאים עם פסטרמה ביתית

אין ספק שכיף מאד לעשות מדי פעם על האש בחצר ולהזמין חברים, שממש נחמד להכין מדי פעם ארוחות חלביות לחלוטין עם הרבה גבינה, ירקות ודברים טובים, ושאין על ארוחות חמות ביתיות של אמא בצהריי היום – אבל עם כל הכבוד לכל הדברים הללו, הכי כיף וגם הכי קל זה להכין סנדוויצ’ים ביתיים. אפשר למרוח כל מה שאנחנו רוצים בהם, להתפנק עם לחם טרי ומנחם, לקחת אותם לכל מקום ולאכול בכיף ואפילו לעשות זאת תוך כדי העבודה. אם גם אתם אוהבים כריכים טעימים ובמיוחד מתחברים לטעמים המפנקים של כריך עם פסטרמה, אנחנו רוצים לתת כאן כמה רעיונות לסנדוויצ’ים מעולים עם פסטרמה ביתית – כזאת שאתם יכולים להכין לבד בבית ממש בקלות ובמהירות, אז לפני שנתחיל ברעיונות לסנדוויצ’ים, נתחיל כמובן מהפסטרמה הביתית ואופן ההכנה שלה.

איך מכינים פסטרמה ביתית?

כאן יש מתכון פשוט וקל להכנה לפסטרמה ביתית מעולה, ותוכלו לראות אפילו בסרטון איך עושים זאת ועד כמה זה פשוט ולא מסובך. כל מה שצריך זה חצי הודו נקבה שקונים אצל הקצב, כשחשוב לבקש ממנו לנקות את הנתח לחלוטין מעור ושומן. מכינים מראש מרינדה עם כף סוכר, גרגרי כוסברה, 2 כפות רוטב סויה, כפית אחת של פלפל אנגלי, ענף טימין טרי ו-2 עלי דפנה. את כל זה שמים במים שהרתחתם מראש עם הסוכר ומוסיפים לאחר צינון מוחלט. מניחים את הנתח במרינדה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה. בבוקר מורחים ציפוי הכולל שמן זית, פלפל שחור גרוס, שבבי צ’ילי, פפריקה מעושנת, חרדל דיז’ון ודבש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-25 דקות. מוציאים מהתנור ועוטפים בנייר כסף ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות נוספות בחום של 170 מעלות. לאחר מכן אפשר לפרוס, וזה הזמן לעבור לרעיונות לסנדוויצ’ים טעימים.

קלאסיקה – מיונז, נגיעת חרדל וחסה

כמובן שיש מתכונים קצת יותר מורכבים ומיד נחלוק גם כמה רעיונות כאלו, אבל מי אמר שתמיד צריך ללכת על הכי גדול ובומבסטי בשביל להנות מטעמים מפנקים? הכריך הזה הוא כריך קלאסי, פשוט וטעים, וכזה שגם ילדים אוהבים מאד בדרך כלל. כל מה שצריך זה לחם טרי עליו מורחים שכבה דקה של מיונז, נגיעה של חרדל, פרוסה רעננה של חסה וכמובן את הפסטרמה הביתית ואוכלים בתאבון.

ארוחת צוהריים בלחם – כריך מוקפץ

אז מה דעתכם על מוקפץ פסטרמה ביתית בג’בטה? כל מה שצריך לעשות זה לחתוך את הפסטרמה לקוביות ולהקפיץ אותה ברוטב סויה וצ’ילי עם בצל, גמבה, גזר וירקות אחרים לטעמכם במשך כעשר דקות פחות או יותר. אפשר למרוח בג’בטה איולי ופשוט לשים בה את המוקפץ החם והטעים, והנה לכם ארוחה מלאה ומפנקת שאפשר להכין ברבע שעה פחות או יותר.

כריך בווארי

אוהבים את הטעמים המיוחדים של המטבח הגרמני? עם הפסטרמה הביתית שלכם תוכלו להכין כריך בווארי מפנק וטעים. לכו על לחם מחמצת טרי ומרחו בתוכו חרדל דיז’ון, ולפני שאתם מניחים את פרוסות הפסטרמה הניחו בנדיבות מנה יפה של כרוב כבוש – כמה פשוט, ככה טעים. אגב, אפשר לאכול עם כרוב כבוש בצד בנוסף, ואם בא לכם שווה גם לקנות קורנישונים קטנים שהולכים עם זה פשוט מצוין.

אז לסיכום – יש לכם כאן מתכון פשוט וקליל לפסטרמה ביתית פשוט מפנקת, ועוד שלושה רעיונות למה אפשר לעשות עם זה אחר כך. כפי שאתם רואים זה ממש לא מסובך ואם בא לכם לפנק ולהתפנק אנו ממליצים בחום.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support