חמין צמחוני, מתכוננים לשבת חורפית

חמין צמחוני, מתכוננים לשבת חורפית

עדיין גשום ואפור בחוץ? העננים מסתירים את השמש? קר בבית? שבתות חורפיות פוקדות אותנו גם לקראת האביב ואינן מאפשרות לאחסן את שמיכת הפוך בארון, לכן חשוב שנתכנן אותן כך שהן יהיו מפנקות ונעימות. בילוי חורפי נעים בבית יאפשר סוף שבוע של רוגע מנוחה ושלווה. מלבד זאת, אנו הישראלים ידועים ככאלה שאוהבים למלא בשבתות קרירות את כרסנו במאכלים מנחמים וטובים, תוך בילוי חורפי מושלם עם האנשים שאנחנו אוהבים.

אז כיצד מתכוננים לסוף שבוע קריר?

כשאנחנו מתכוננים לשבת חורפית, אנחנו מכינים אוכל טוב, בודקים איזה סדרות לכול המשפחה שימלאו לנו את השבת, ומחפשים משחקים לילדים שישעשעו את כולנו. בסופי שבוע כשגשם וקר בחוץ: אפשר לבשל מרקים חמים ומפנקים ולהכין חמין טעים במיוחד. עם מתכון מצוין לחמין צמחוני אפשר לאכול את הקטניות והירקות האהובים ללא בשר שמכביד על הקיבה. מלבד זאת, חמין טבעוני נחשב טעים במיוחד משום שהוא מכיל את הפחמימות המתוקות והטובות ביותר.

אז כיצד מכינים חמין טבעוני? הנה המתכון:

מי שמכין חמין טבעוני יוכל להנות מקטניות מגוונות שמכניסים לחמין, בעוד שקטניות מעולות כתחליף בשר. כדי להכין סיר גדול של 5 מנות – יש להשרות את כל הקטניות שתרצו להכניס לחמין במים. השרו קטניות כגון: שעועית אדומה ושעועית לבנה, חיטה או גריסים, גרגירי חומוס וכל קטניה אחרת שתרצו להכניס לסיר. את הקטניות משרים כ 12 שעות לפני הכנת החמין. על מנת להשרות קטניות בזמן, יש כבר ביום חמישי בערב להכניס את הקטניות לקערה גדולה עם הרבה מים וביום הכנת החמין לסנן את הקטניות ואת החיטה ולשטוף אותן טוב.

חמין צמחוני איך להתכונן לשבת חורפית בבית עידן בן אור

מרכיבים נוספים לחמין טבעוני

יש מספר מרכיבים נוספים שיש להכין עבור חמין טבעוני:

4 בצלים פרוסים וחתוכים

4 שיני שום פרוסות

5 תפוחי אדמה קלופים

3 בטטות מקולפות

400 גרום טופו (למי שאוהב) חתוך לקוביות

תבלינים לתבלון החמין

התבלינים שנכניס לסיר החמים הם: 3 כפות  פפריקה מעושנת,  כפית אחת של כורכום, כפית כמון, מלח ופלפל ושלוש כפות סילאן או דבש.

אופן ההכנה

בסיר גדול מטגנים 3 כפות שמן ומוסיפים בצל עד שהוא הופך מקורמל. מוסיפים את פרוסות השום, את תפוחי האדמה, הקטניות והחיטה. מוספים תבלינים את הטופו ואת הסילאן ומכסים במים רותחים שיכסו את הקטניות הירקות והטופו עד כ 3 סנטימטרים מעליהם. מבשלים על הכיריים עד לרתיחה ולאחר מכן סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור למשך כל הלילה בחום של 120 מעלות בלבד. ביום שבת ימתין לכם בתנור חמין טבעוני מופלא! בתיאבון.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support