לימודי כלכלה נחשבים לאחד ממקצועות הלימוד המורכבים והקשים ביותר, בשל היכולות האנליטיות הגבוהות. במדריך זה נסביר מה לומדים במסגרת התואר, ומהן אפשרויות התעסוקה אשר מצפות לבוגרי הלימודים.
לימודי כלכלה: מהם תנאי הקבלה?
בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד לימודי הכלכלה הפכו לאחד ממקצועות הלימוד המבוקשים ביותר באוניברסיטאות ובמכללות. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי מדובר במסלול לימודים אשר במסגרתו ניתן לקבל הכשרה להתמקצעות בעולם הפיננסי. למעשה, מדובר בלימודים קשים למדי אולם לאחרונה ניתן לראות הקלה משמעותית בתנאי הקבלה, וזאת כחלק מהרצון של מוסדות הלימוד לשלב במסלול הלימודים במגוון מסלולים במסגרת של לימודי כלכלה: שוק הון, יזמות, נדל"ן ועוד. תנאי הקבלה כוללים בגרות מלאה וציון פסיכומטרי אשר נע בין בגרות ברמה של 4 יחידות לימוד במתמטיקה, וישנן אוניברסיטאות אשר מאפשרות לבצע מכינה לפני תחילת הלימודים, וזאת בכדי להתקבל ללימודים. לימודי כלכלה מספקים ידע נרחב הן בתחום הכלכלה והן בתחומים משיקים נוספים, כל זאת כאמור בכדי להבין לעולם את העולם הכלכלי ובהתאם לכך תעסוקה במגוון רחב של תפקידים אשר נוגעים לתחום הכלכלה כמו גם תפקידים נוספים בעולם הפיננסי אשר כידוע נחשב ליציב מאוד בשוק התעסוקה.
מה כוללים לימודי כלכלה?
לימודי כלכלה הם לימודים מעשיים אשר משלבים גם התמחות. בישראל מלמדים את התחום כ-50 מכללות/אוניברסיטאות, כאשר חלקן מאפשרים כאמור לשלב גם מסלולים נוספים כמו מנהל עסקים עם לימודי כלכלה. במסגרת הלימודים לומדים מגוון קורסים: קורס מיקרו/מקרו כלכלה, כלכלת ישראל, כלכלה עולמית וכן קורסים במתמטיקה. מדובר במסלול לימודים ריאלי אשר משלב גם התמחות, וזאת בכדי שהבוגרים יוכלו להשתלב במגוון מקצועות הכלכלה. נוסף לכך, ניתן לקחת קורסים נוספים בתחום הכלכלה כמו מתמטיקה מתקדמת או שיווק ופרסום, כל זאת בכדי לקבל את הכלים הטובים ביותר להתמקצעות במקצוע ובהתאם לכך השתלבות במגוון תפקידי מפתח במשק הישראלי ואפילו העולמי.
פה נעצור לציין שכל מי ששוקל ללמוד כלכלה או מתעניין בתחום, מוטב שיכיר את הפודקאסט "חיות כיס" שעוסק בנושא, וכולל שלל ראיונות מעניינים ומעשירים, ודיונים על נושאים כלכליים משמעותיים שעומדים על סדר היום הציבורי.
היכן ניתן לעבוד לאחר לימודי כלכלה?
הבוגרים של לימודי כלכלה יכולים להשתלב במגוון תפקידים במגזר הפרטי או העסקי. טווח התפקידים הוא רחב: כלכלן מתחיל, אנליסט נתונים בתחומים שונים, מחקר, ייעוץ כלכלי וכן השתלבות במגוון תפקידים בשוק ההון אשר מציע לבוגרים מסלול תעסוקה מגוון ומרתק. נוסף לכך, ניתן לשלב במסגרת הלימודים מסלול לימוד נוסף כמו התנהגות צרכנים או משאבי אנוש, וזאת בכדי להשתלב בתפקידי ליבה שאינם נוגעים ספציפית לכלכלה אלא גם לתחומים משיקים אשר כוללים שילוב בין הפן הכלכלי לבין פן התנהגותי, כמו לדוגמה מקצוע של אנליסט או מנהל שיווק ומוצר. המשכורת הצפויה לבוגרים של לימודי כלכלה מתחילה ב 8,000 ₪ לתפקידים התחלתיים ואילו התקדמות בסולם התפקידים יכולה להוביל לשכר גבוה של עשרות אלפי שקלים בחודש, ועל כן מדובר בלימודים אשר מאפשרים לכם להשתלב בתחום צומח ומבוקש.