איך למצוא עבודה בהייטק: המדריך למובטל

בתחום הרחב של ההייטק יש אמנם עבודה רבה, אך לא קל להיכנס אליו. לעתים קרובות, גם לאחר שנכנסים לתחום זה, אנשים מוצאים עצמם מובטלים – זמנית או לטווח ארוך למדי. מה גם, שחילופי עובדים במשרות בכלל, מתרחשים כיום בתדירות די גבוהה. כך שחיפוש עבודה, עשוי להידרש כמה וכמה פעמים במהלך הקריירה. איך בכל זאת, מוצאים עבודה בהייטק?

חברות השמה מתמחות

חברות השמה, הן ערוץ וותיק למציאת עבודה. מצד שני, חברות ההשמה הרגילות נוטות לעסוק במגוון תחומים רחב, בעוד שהייטק הוא תחום עם נישות מיוחדות רבות, שבו ההשמה מורכבת למדי. לכן, חפשו עבודה דרך חברה המתמחה בהשמה להייטק. לחברות כאלה יש כמה יתרונות מיוחדים. הן מתמצאות בתחומי המשרות הרלבנטיים ומבינות את השלכות ההבדלים בין התפקידים, ההכשרה הייחודית שנדרשת לתפקידים שונים וכדומה. בנוסף, יש להן פעמים רבות קשרים בחברות הייטק ואפילו מידע על משרות שלא מתפרסמות באופן פומבי. בשורה התחתונה, חברות השמה שמתמחות בהייטק חוסכות לכם זמן ומשפרות את סיכוייכם, להשיג משרה מסוג זה.

חבר מביא חבר

"חבר מביא חבר" היא שיטה בולטת וותיקה בהשמה לעולם ההייטק. למעשה, היא הפכה בשנים האחרונות לאחת משיטות הגיוס הבולטות ביותר בהייטק. הרעיון פשוט: כאשר אדם שאתה מכיר, ממליץ על אדם שהוא מכיר, זו נקודת פתיחה טובה שמקצרת זמן לכל הצדדים.

להתעדכן

בתחום ההייטק, רקע מבחינת לימודים וניסיון הם דברים חשובים מאוד לקבלה לעבודה. יחד עם זאת, שינויים הם עניין קבוע, רב ומהיר. לכן, חשוב להיות בעניינים מבחינת מגמות בתחום ההתמחות שלכם ובמידת הצורך, להתעדכן מקצועית, כולל בלימודי העשרה מתאימים.

לשנות כיוון

לעתים, ניתן לזהות שהכיוון בו אתם מתמחים או אחת מהמיומנויות הטכניות המרכזיות שלכם, מתחילים להיעלם מהשוק. במצב כזה, עשוי להיות חיוני לא סתם להעשיר את הידע, אלא ממש לשנות כיוון יסודית. חשוב לעשות צעדים כאלה מבעוד מועד, מאחר שהם לוקחים זמן.

למובטל מעל גיל..

מעל גיל מסוים, תיתקלו באפליה בקבלה לעבודה בהייטק. זו עובדה. מוטב להכיר בזאת ולפעול בהתאם, בכך שמחפשים מסגרות שמסייעות לאנשים במצב כזה. לדוגמא: קבוצות פייסבוק שמוקדשות לכך.

במסגרות מיוחדות לפי התמחות

לעתים יש אתרים, קבוצות פייסבוק וכדומה, בהם תמצאו הצעות עבודה, ספציפית לתחום בו אתם מתמחים. למשל סוג חומרה מסוים או ניהול בסטארטאפים.

המקורות הקלאסיים

בהייטק, כמו בתחומים אחרים, חשוב שלא לשכוח את ערוצי חיפוש העבודה הקלאסיים. אלה כוללים בין השאר, את לוחות הדרושים למיניהם, ירידי תעסוקה ומומחי השמה שעובדים לבד ומתמחים בתחומכם ("הד האנטרים"). ברשתות החברתיות, בעיקר פייסבוק, ניתן למצוא קבוצות שמוקדשות לחיפוש עבודה בהייטק. כמו כן, אם מעוניינים בעבודה בחברות ספציפיות, ניתן לעתים למצוא באתרן מודעות דרושים.

לסיכום

מי שמתעמק בדרכים העיקריות למציאת עבודה ספציפית בהייטק, סביר שלבסוף יימצא שם את מקומו.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support