יוצאים לבלות וחוזרים הביתה בטוחים: 5 כללים לנהיגה נכונה

נהיגה בטוחה היא האחריות של כולנו, במיוחד לאחר בילוי לילי שבו לעיתים עייפות, אלכוהול והסחות דעת עלולים לפגוע בכישורי הנהיגה וחלילה גם בסיכוי לחזור הביתה בשלום. המפתח לנהיגה בטוחה אם ככה, הוא שמירה על כמה כללים פשוטים שיכולים להציל חיים – שלכם ושל אחרים. הדברים הבאים רלוונטיים לכל נהג באשר הוא, טיפים חשובים שישמרו לנו על החיים.

אלכוהול ונהיגה – לדעת מה אומר החוק ולעמוד בו

אחד האתגרים הבטיחותיים הגדולים ביותר אחרי בילוי הוא השילוב המסוכן בין אלכוהול לנהיגה. החוק מגדיר בבירור מהי כמות האלכוהול המותרת בדם בזמן נהיגה, אך מעבר לציות לחוק יש לחשוב על הבטיחות האישית שלכם ושל הסובבים אתכם. חשוב לדעת כמה מותר לשתות ולנהוג, אך גם לזכור שתחושת הביטחון לאחר שתייה עלולה להטעות. אם יש ספק – אל תעלו על ההגה. תכננו מראש פתרון אחר לנסיעה כמו נהג תורן, מונית או תחבורה ציבורית.

לישון מספיק לפני שעולים על ההגה

עייפות היא אחד הגורמים המרכזיים לתאונות דרכים ולא רק במהלך נסיעות ארוכות. אם ביליתם עד השעות הקטנות של הלילה או שעבר עליכם יום עבודה עמוס, חשוב לוודא שאתם ישנים מספיק לפני שאתם עולים על ההגה. עייפות קיצונית פוגעת בקשב, ביכולת שלנו לבצע הערכת מצב בזמן הנהיגה ובזמן התגובה – מרכיבים קריטיים לנהיגה בטוחה. אם אתם חשים עייפות כבדה בזמן הנהיגה, עצרו במקום בטוח ונוח כדי לנוח או לישון.

לכבות את הסלולרי ולשים אותו במקום לא נגיש

הטלפון הסלולרי הוא אחד מהסחות המובילות בזמן נהיגה, והודעות או שיחות בזמן נסיעה עלולות להסיט את תשומת הלב שלכם מהדרך לשנייה קריטית שיכולה להוות את ההבדל בין חיים למוות. לפני שאתם מתחילים לנהוג, כבו את המכשיר או העבירו אותו למצב שקט. מומלץ גם לאחסן את הטלפון במקום שלא ניתן להגיע אליו במהלך הנהיגה (למשל בתוך תא הכפפות או במושב האחורי), כך שתוכלו להתמקד באופן מלא בכביש ובנהיגה. זכרו ששימוש בסלולרי במהלך הנהיגה זו עבירה חמורה על החוק ומעבר לסיכון המשמעותי, יש כאן גם סכנה לקנס כספי לא מבוטל, צבירת נקודות ואפילו שלילת רישיון.

לעצור להפסקות התרעננות בנסיעות ארוכות

נסיעות ארוכות דורשות ריכוז ממושך שעלול לרדת עם הזמן מן הסתם. אם אתם מתכננים נסיעה ממושכת וארוכה, הקפידו לתכנן מראש עצירות להתרעננות בכל שעה שעתיים. הפסקה קצרה ליציאה מהרכב, מתיחות או הליכה קלה, אלו פעולות שיסייעו לשמור על ריכוז וימנעו תחושת עייפות וכבדות. שווה לעבור על המפה ולסמן נקודות בהן תוכלו לעצור ולהתרענן.

לקחת בקבוק מים וחטיפים לנסיעה

גם במהלך נסיעות קצרות, התייבשות או ירידה ברמת הסוכר עלולות להשפיע על הריכוז והערנות של נהגים. שמרו על בקבוק מים בהישג יד כדי לשתות במהלך הנסיעה,= והצטיידו בחטיפים קטנים אך מזינים שיעזרו לשמור על אנרגיה. תזונה נכונה במהלך נסיעה היא ממש לא רק עניין של נוחות, אלא גם מפתח לבטיחות ולתחושת ערנות כללית.

בסופו של דבר,

יציאה לבילוי אמורה להיות חוויה מהנה, אך הדרך הביתה חשובה לא פחות. על ידי הקפדה על הכללים הפשוטים האלו – הימנעות מאלכוהול, מנוחה מספקת, כיבוי הטלפון, עצירות התרעננות והקפדה על שתייה ואכילה – תוכלו לשפר את הביטחון האישי שלכם על כבישי ישראל ולשמור על החיים שלכם ושל אחרים. זכרו תמיד: הבטיחות שלכם ושל הסובבים תלויה בהחלטות שלכם מאחורי ההגה. שמרו על עצמכם ותחזרו הביתה בשלום.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support