תהליך פינוי בינוי: איך להתמודד איתו – בצורה נכונה

אם גם אתם גרים בבניין שעונה על הסטנדרטים של פינוי בינוי, ואם גם אתם חולמים יום אחד להחזיק בנכס ששווה הרבה יותר ושמשדרג את איכות החיים, נראה שגם אתם חושבים להניע את התהליך. בנקודה זו ראוי לחדד שאין זה הכרחי לחכות שיזם יפנה אליכם, אלא אתם כבעלי הנכס יכולים לגרום לדברים לקרות, ואף יש למהלך שכזה לא מעט יתרונות. כיצד אם כן יוצאים לדרך, כיצד משכנעים את שאר השכנים, כיצד ניתן להבטיח את האינטרסים שלכם, ובאופן כללי מהם השלבים השונים? מוזמנים לעשות צעד ראשון שיקדם אותכם לעבר הגשמת חלום כלכלי.

תמריץ לדרך לצד המלצה חשובה

ראשית נעצור להעניק תמריץ מניע לדרך, נציין שבתום התהליך הדירה שלכם עתידה להיות שווה לכל הפחות פי 2, משמע מדובר בעסקה מדהימה. מבקשים להבין האם מחזיקים בנקודת פתיחה מתאימה? ראשית יש לוודא שניתן לכלול בפרויקט לפחות 24 יחידות דיור (לא חייב מאותו בניין) ושנית יש לבחון האם חושבים שתצליחו להשיג 80% הסכמה מצד הדיירים. בשלב זה נמליץ לחבור אל עו"ד שבקיא בתחום, וזאת כדי שינחה כראוי לכל אורך התהליך. ממצאים מראים שעו"ד שנתן טיפים שימושיים בנושא תהליך פינוי בינוי הצליח לא רק להפוך הסכמה של 35% מסך הדיירים להסכמה של 90%, אלא גם מנע טעויות יקרות, הגן על האינטרסים של הדיירים ואף הצליח לקדם תהליכים באופן יחסית מהיר.

 

 

עקבו אחר השלבים הבאים:

  • נציגות – השלב הראשוני הוא לערוך ישיבת דיירים, במהלכה יש להציג את הרעיון הכללי, ולתת דגש למגוון היתרונות הכלכליים, מתוך מטרה לגרור שיתוף פעולה. כמו כן, בעת הישיבה יש לארגן נציגות. הרעיון הוא לבחור דייר אחד מכל בניין, כאשר יש להסביר שתפקידו של הנציג לפעול לטובת קידום המטרה, תוך מגעים תכופים עם מגוון גורמים רלוונטיים.
  • חבירה לעו"ד – לאחר שיש נציגות, נדרש לערב עו"ד שייצג בסך התהליכים. עו"ד נדרש להיות מנוסה בתחום ובעל המלצות חמות. כאן נחדד שאין למהר לחתום על מסמכים שמגבילים את ההיתכנות לנהל מו"מ מצד הדיירים.
  • חבירה ליזם חשוב לדעת לבחור יזם בצורה מושכלת. כאן יש לבחון האם הוא יציב מבחינה כלכלית, איזו תמורה מתכוונים להעניק לו בתמורה לקפיצת הערך של הנכס, וכמובן שיש לבחון עם איזה ניסיון הוא מגיע ואף רצוי לדבר עם לקוחות קודמים, מתוך מטרה להבין האם מדובר ביזם שעומד במילה. כאן נחדד שטרם סוגרים עסקה מול יזם חשוב להיוועץ בעו"ד.
  • בחירת מפקח – פקח בנייה הוא האיש שנמצא עבורכם בשטח. הפקח מבין בתחום, יודע לקרוא את התמונה השלמה ומגן עם סך האינטרסים שלכם. פקח בנייה יתקשר עם היזם ואף יבדוק את הפרויקט לאחר שלב המסירה. כמו כן, הפקח יסייע לבחון את המפרט המתוכנן, ואף עשוי לנהל מו"מ מול היזם, מתוך מטרה להטיב את איכות הפרויקט. פה ראוי לדעת שהיזם נושא בעלויות הפיקוח.
  • משא ומתן יש לכם נציגות, עורך דין, יזם ואפילו פקח? ניתן להתחיל במערכה. בשלב זה תיכנסו לתהליך של מו"מ, בו עו"ד שלכם ועו"ד של היזם יישבו לדון על הדברים. ההמלצה היא שהנציגות של בעלי הדירות גם כן יהיו מעורבים. אם כדי להראות נוכחות, ואם כדי לייצר שקיפות מלאה מול סך הדיירים שלא פעם חשים חסרי אונים.

לסיכום

נציין שבסה"כ מדובר ב-5 שלבים, אך כל בחירה בעלת חשיבות רבה, ועל כן יש להתקדם אך אין למהר. טיפ אחרון לדרך? לפני הפגישה הראשונית עם הדיירים הגיעו מוכנים עם תשובות מושכלות עבור שאלות מקשות. רבים מבקשים להרוויח מהתהליך אך חוששים, ואת החשש הזה יש לדעת כיצד לפרק לגורמים. בהצלחה!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support